Туск у Грузії відкинув відому заяву Путіна про СРСР

Четвер, 11 липня 2019, 09:15

Президент Європейської ради Дональд Туск, перебуваючи в Грузії, публічно заперечив відому тезу російського президента Владіміра Путіна про те, що розпад СРСР був "катастрофою століття"

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Розпад Радянського Союзу НЕ був найбільшою геополітичною катастрофою століття. Сьогодні в Грузії я хочу сказати голосно і чітко: розпад СРСР був благословенням для грузин, поляків, українців і всієї Центральної і Східної Європи. А також для росіян", - заявив Туск.

МЗС Грузії - Путіну: грузинська історія починається не з 18-19 століття

Дональд Туск візьме участь в міжнародній конференції високого рівня, присвяченій 10-річному ювілею організації "Східного партнерства".

У форумі, який пройде в Батумі 11-12 липня, разом з Туском візьмуть участь прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас і європейський комісар з гуманітарної допомоги і антикризових заходів Христос Стиліанідіс.

У форумі візьмуть участь і вісім міністрів закордонних справ країн-партнерів і Євросоюзу: міністри закордонних справ країн-ініціаторів "Східного партнерства" - Польщі Яцек Чапутович і Швеції - Маргот Вальстром, віцепрем'єр Болгарії і міністр закордонних справ Катерина Захарева, віце прем'єр-міністр України Степан Кубів, міністр закордонних справ Вірменії Зохраб Мнацаканян, міністр європейської інтеграції Сербії Ядранка Йоксімовіч, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, голова МЗС Чехії Томаш Петршичек, державний міністр з європейських справ Німеччини Майкл Рот, державний секретар міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Даніела Морарь, заступник міністра закордонних справ Азербайджану Махмуд Мамед-Гулієв.

Туск нещодавно також відреагував незвично різко на слова глави РФ, який назвав лібералізм "застарілим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.