Суд над експрем'єром Франції і його дружиною пройде на початку наступного року

Четвер, 11 липня 2019, 17:25

Колишній прем'єр і кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа постануть перед судом у початку 2020 року у справі про створення фіктивних робочих місць.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання L’Obs.

Судовий процес у Кримінальному суді Парижа над Фійоном і його дружиною має розпочатися 24 лютого і тривати до 10 березня 2020 року.

Втім, як зазначається, у вересні можливий перегляд дати початку і завершення судового процесу через робочий графік адвоката Фійонів.

Судді, які ведуть розслідування, раніше рекомендували провести судовий розгляд у справі Фійона за звинуваченням у розтраті державних коштів, приховуванні розтрат і невиконанні декларативних зобов'язань щодо забезпечення прозорості суспільного життя.

Його дружина Пенелопа звинувачується у співучасті і приховуванні розтрати державних коштів і приховуванні зловживання державним становищем.

Фійон був основним претендентом на пост президента Франції до того, як газета Le Canard Enchaine в січні 2017 роки не опублікувала розслідування, що підірвало довіру до нього.

У кількох статтях йшлося про те, що дружина Фійона отримала 680 тисяч євро виплат з бюджету в якості парламентського помічника свого чоловіка в період між 1986 і 2013 роками, хоча вона майже не працювала в Національних зборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.