Лідерка Словаччини подякувала президенту Польщі за ставлення до українських питань

Понеділок, 15 липня 2019, 14:38

Президент Польщі Анджей Дуда провів у Варшаві перемовини із президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, на яких лідери обговорили, зокрема, ситуацію в Україні. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Ми обоє переконанні, що потрібно підтримувати Україну, як в її зусиллях для стабільності, аби зберегти повний суверенітет, повну незалежність, а отже для закінчення також окупації Донбасу, Луганська і Криму, але, передусім, також аби були реалізовані реформи та проєвропейські заходи України. Дуже важливо, аби Україна в усіх значеннях наближалася до держав ЄС та євроатлантичної спільноти", - сказав президент.

МЗС Польщі пропонує інший формат співпраці для Східного партнерства

Чапутова підтвердила, що на зустрічі йшлося, серед іншого, про польсько-словацьке безпекове співробітництво.

"Ми погоджуємося, що НАТО є основою оборони; ми союзники, добре функціонуємо спільно. Єдність у НАТО нам потрібна також у відносинах з Росією. Я особисто дуже шкодую, оскільки переконана, що наша співпраця з Росією є дуже важливою, але для цього потрібна повага до міжнародного права", - зазначила словацька президентка.

"Я подякувала пану президенту за його ставлення до питань, пов’язаних з Україною. Це найбільший сусід Словаччини. Це наш спільний пріоритет. Моя ціль – привести до більшого порозуміння з Україною та між нашими країнами", - заявила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.