У Конгресі США представили резолюцію, що засуджує повернення росіян до ПАРЄ

Четвер, 4 липня 2019, 10:05

Співголови двопартійного Конгресового українського кокусу представили резолюцію, яка засуджує рішення ПАРЄ про поновлення права голосу делегації РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Двопартійний документ представили демократи Марсі Каптур та Майк Квіглі, а також республіканці Браян Фітцпатрік і Енді Харріс.

Голова британської делегації в ПАРЄ розкритикував Францію і Німеччину за повернення РФ

"Рішення Ради Європи повернути повне право голосу Росії та її диктатору Путіну викликає глибоке занепокоєння", - йдеться у спільній резолюції.

"Росія була справедливо вигнана з Ради Європи за атаку проти суверенітету України в Криму. Російські сили не лише залишилися в Криму, Росія розпочала смертоносну війну на українському Донбасі та продовжила здійснювати по всьому світу дестабілізаційні дезінформаційні кампанії, спрямовані на підрив міжнародних демократичних інституцій", - стверджують американській конгресмени.

Уряд Польщі підтримав рішення, яке відкривало шлях до повернення росіян у ПАРЄ - ЗМІ

Вони також нагадують, що Росія здійснила небезпечний напад на кораблі українських ВМС, незаконно захопила у Керченській протоці 24 українських моряків та три судна, які продовжує утримувати.

"Росія не повинна бути винагороджена за її антидемократичну поведінку, що постійно повторюється. Закликаємо всіх своїх колег у Палаті представників підтримати цю двопартійну резолюцію", - йдеться у заяві, оприлюдненій конгресменами.

Як відомо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення Росією принципів Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.