Достроковий від'їзд делегації ПАРЄ не потрібно драматизувати - Кулеба

П'ятниця, 5 липня 2019, 11:58

Достроковий від’їзд передвиборчої делегації Парламентської асамблеї Ради Європи не варто розглядати як негативний сигнал для України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив посол України в Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю ВВС News Україна.

"Від'їзд делегації не потрібно драматизувати й вважати, що це якийсь сигнал у бік України. По суті, це єдина можлива дія, яку могла зробити делегація ПАРЄ після відкликання запрошення", - сказав Кулеба.

Він також прокоментував заяву президентки ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є, яка висловила розчарування від’їздом делегації. "Мені лише хочеться, щоб вона з такою ж принциповістю, з якою висловилася з приводу рішення України, вимагала від Росії виконати її зобов'язання в рамках Ради Європи", - сказав посол.

Кулеба не виключив, що у ПАРЄ з'являться охочі тиснути на асамблею і вимагати для України санкцій: "Буде глибоко символічно, якщо ПАРЄ, яке виписала повну індульгенцію Росії, застосує санкції щодо України".

У МЗС відповіли президентці ПАРЄ на вимогу запросити спостерігачів

Нагадаємо, 3 липня передвиборча делегація Парламентської асамблеї Ради Європи достроково припинила свою роботу в Україні.

У делегації також була запланована зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, проте її так і не відбулося.

Як відомо, минулого тижня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без жодних санкцій.

Після цього комітет Верховної ради із закордонних справ рекомендував призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до ухвалення рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.