Волкер і Сурков обговорили наступну "нормандську" зустріч

Неділя, 7 липня 2019, 12:27

Спеціальний представник США Курт Волкер обговорив із помічником президента РФ Владиславом Сурковим питання проведення наступної зустрічі у "нормандському форматі", яка може відбутися пізніше влітку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки".

За словами Волкера, лише після 21 липня стане відомо, якими будуть результати парламентських виборів в Україні і чи зможе президент Володимир Зеленський сформувати більшість в парламенті, необхідну, щоб підтримати план втілення "Мінська".

Путін про "нормандський формат": Консультації удвох, утрьох, учотирьох?

"Я зв'язувався з російським партнером на переговорах Сурковим, просто щоб дізнатись, чи він вважає цей час слушним для зустрічі. Ми ще не знаємо, чи відбудеться зустріч, чи ні. Якщо так, це буде трохи згодом влітку, можливо", - зазначив Волкер.

"На жаль, ми не чули значних новин від Росії. Вони досі говорять, що за все несе відповідальність Україна, і говорять, що на них – жодної відповідальності і що Україна має проводити переговори з двома сепаратистськими так званими народними республіками, які вони створили в Україні. Тому наразі, зі сторони Росії це не виглядає багатообіцяючим. Однак, сам факт проведення зустрічі є, можливо, корисним", - вважає дипломат.

Він нагадав, що США не є частиною "нормандського формату", і "саме тому ми проводимо активні консультації з Україною, а також з Францією та Німеччиною".

Волкер пояснив, що "коли буде обрано новий парламент, потрібно буде оновити деякі закони із втілення мінських домовленостей".

"Наприклад, запропонована децентралізація в рамках Конституції, питання спеціального статусу та амністії і можливість провести місцеві вибори, коли дозволить ситуація з безпеки. Всі ці речі треба буде поновити", - сказав він.

Раніше спеціальний представник США привітав новину про розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.