Глава МЗС Польщі пояснив підтримку рішення, що відкрило шлях до повернення росіян у ПАРЄ

Понеділок, 8 липня 2019, 11:12

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович пояснив, чому 17 травня в Гельсінкі під час засідання Комітету міністрів Ради Європи Польща підтримала декларацію, що дозволила згодом повернути російській делегації право голосу в ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.pl.

"Посол діяв так, як того очікували Рада Європи та голова, а також 25 країн ЄС. Таке рішення ухвалили у головному руслі, і Польща була в цьому руслі", - сказав Чапутович.

У МЗС відповіли президентці ПАРЄ на вимогу запросити спостерігачів

Мова про рішення, ухвалене в ході засідання Комітету міністрів Ради Європи, яке відбулося 17 травня в Гельсінкі. Польський уряд підтримав декларацію, що дозволила згодом Росії повернути право голосу в ПАРЄ.

"У цій декларації немає Росії, але є деякі конкретні правила. Мова не про членство Росії в Раді Європи, цього ніхто не ставить під сумнів, мова про призупинення права брати участь російських парламентарів у Асамблеї. Таке рішення ухвалили парламентарі", - сказав міністр в ефірі TVP Info.

Уряд Польщі підтримав рішення, яке відкривало шлях до повернення росіян у ПАРЄ - ЗМІ

Зауважимо, рішення Комітету міністрів не зняло санкції з російської делегації у ПАРЄ, однак стало важливим політичним сигналом, після якого Асамблея підтримала повернення росіян у червні. Примітно, що під час розгляду цього рішення в Асамблеї польська делегація була проти та стала однією з делегацій, що влаштували демарш.

"У Західної Європи існує певна відраза, тому що Росія, з того, що ми читаємо, не виконує жодних подальших кроків. Ми вважаємо, що вона повинна дотримуватися стандартів Ради Європи, і ми будемо вимагати санкцій і дотримання цих стандартів", - сказав польський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: