ЄС спрямує 44 млн євро на реформи і імплементацію Угоди про асоціацію з Україною

Понеділок, 8 липня 2019, 16:43

Єврокомісія і український уряд підписали угоду про фінансування "Програми технічного співробітництва 2019 року", яка передбачає виділення 44 млн євро на реалізацію ключових реформ в Україні і імплементацію Угоди про асоціацію.

Підписання угоди відбулося на саміті Україна-ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Допомога Євросоюзу буде спрямована на підтримку України в реалізації ключових реформ та імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині, що стосується поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) у відібраних пріоритетних сферах, зокрема: сільське господарство, навколишнє середовище, енергетика, державні закупівлі, діловий та інвестиційний клімат, торгівля,  сфера трудових відносин.

Зокрема, допомога полягатиме у наданні експертних консультацій та аналітичної підтримки у розробці, координації та моніторингу виконання державних планів реформ, надання експертної підтримки міністерствам у розробці та впровадженні реформ у пріоритетних секторах, а також трансформації міністерств у контексті реформи державного управління.

Також йдеться про поглиблення співпраці та обміну знаннями з державами-членами ЄС у сфері імплементації законодавства ЄС в окремих сферах за допомогою інструменту Twinning;

Крім того, кошти будуть спрямовані на підтримку подальшої гармонізації українського законодавства з законодавством ЄС відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС/ПВЗВТ.

Загалом в рамках саміту було підписано 5 двосторонніх угод.

Зокрема було підписано угоду щодо стимулювання реалізації реформи децентралізації, угоду щодо фінансування "Антикорупційної ініціативи", угоду з підтримки громадянського суспільства та культури, а також угоду про підтримку Донбасу на 10 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.