ЄС виділяє 10 мільйонів євро на підтримку Донбасу

Понеділок, 8 липня 2019, 16:44

На саміті Україна-ЄС підписали угоду про додаткову підтримку Євросоюзом сходу України, яка передбачає виділення 10 мільйонів євро.

Угоду підписали міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів і єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Метою укладення угоди є залучення додаткової допомоги Європейського Союзу для фінансування заходів із забезпечення середньо- та довгострокової підтримки, необхідної Донецькій та Луганській областям, а також Приазов'ю.

Додатковий внесок ЄС в рамках угоди складає  10 млн. євро.

Допомога спрямована на забезпечення покращення доступу до адміністративних та соціальних послуг для переміщених осіб, у тому числі в зоні, що прилягає до лінії зіткнення; стимулювання зайнятості та економічному зростанню шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП); підтримку секторальних реформ та структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти та критичної інфраструктури.

На саміті Україна-ЄС підпишуть 5 документів та дадуть 10 мільйонів на Донбас

Підготовка цього пакету допомоги розпочалася наприкінці минулого року та увійшла до пакету відповіді ЄС на російську агресію в районі Керченської протоки.

"ЄС спрямував до України групу експертів, які проїхали від Маріуполя до Азова та запропонували 10 мільйонів на інфраструктурні проекти, та відкриття спеціального офісу ЄС в Маріуполі", - розповів посол України в ЄС Микола Точицький.

Загалом в рамках саміту було підписано 5 двосторонніх угод. 

Зокрема було підписано угодущодо стимулювання реалізації реформи децентралізації, угоду щодо фінансування "Антикорупційної ініціативи", угоду з підтримки громадянського суспільства та культури, а також угоду, спрямовану на імплементацію Угоди про асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.