Понад 1,5 тис. туристів скористалися тимчасовим переходом на кордоні з Польщею

Вівторок, 13 серпня 2019, 14:09

Понад 1600 туристів, зокрема іноземних, скористалися тимчасовим пішохідним пунктом пропуску "Лубня – Волосате", відкритим 8 серпня на українсько-польському кордоні.

Про це заявила речниця Бескидського відділу Прикордонної служби Польщі Ельжбета Пікор, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Додатковий пішохідний контрольно-пропускний пункт працював 8-10 серпня в межах Закарпатської області та Підкарпатського воєводства з нагоди проведення Днів добросусідства України та Польщі.

Проблема автоквот: бізнес просить Зеленського вплинути на президента Польщі

"Можливість перетину кордону з Україною, крім чинних прикордонних переходів, була безпрецедентною нагодою для туристів, які приїхали до Бескидів. Можливістю перетину кордону та відвідування привабливих туристичних місць з обох боків польсько-українського кордону скористалися - пішки і на велосипеді - понад 1600 туристів", - сказала Пікор.

Насамперед це були громадяни Польщі та України, а також туристи з Німеччини, Чехії, Угорщини, Італії, Норвегії, Швеції та Сполучених Штатів. "Усі туристи мали необхідні документи, а прикордонний контроль пройшов без інцидентів", - додала Пікор.

У Польщі заявили про проблеми з легалізацією трудових мігрантів

Подібний тимчасовий перехід минулими вихідними запустили між селами Збереже Люблінського воєводства та Адамчуки Волинської області. Там традиційно встановили понтонний міст на річці Буг, що сполучив Польщу та Україну. Однак там, за словами місцевої влади, у зв'язку із браком ініціативи з українського боку, цей захід цьогоріч провели востаннє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.