Глава Європарламенту: Італія негайно має допустити судно з мігрантами

П'ятниця, 16 серпня 2019, 19:05

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі закликав італійську владу дозволити захід у порт іспанському гуманітарному кораблю Open Arms, на якому вже два тижні мігранти очікують висадки на берег.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на опубліковану на сайті парламенту заяву.

"Сьогодні мій офіс зв'язувався з капітаном місії Open Arms, який описав умови на борту як ледь стерпні. Ситуація стала драматичною", - заявив президент Європейського парламенту Давід Сассолі, який є італійцем. У минулому він виступав з критикою сьогоднішнього уряду Італії.

Сальвіні блокує доступ понад 500 мігрантів до узбережжя Італії

"Іммігранти заблоковані на судні вже 14 днів, всього за один кілометр від порту Лампедуза", - додав він.

 "Зараз вони здаються і завдають собі шкоди, вони втрачають почуття реальності. Гігієнічні умови на борту гірші, ніж будь-коли, і необхідно забезпечити негайну висадку пасажирів на борту. Я сподіваюся, що італійська влада розуміє серйозність надзвичайної гуманітарної ситуації на борту судна і дозволить їм увійти в порт сьогодні", - сказав Сассолі.

Кораблю Open Arms, на борту якого перебували 147 врятованих у морі мігрантів, дозволили висадити на берег дев'ятьох людей, але решта продовжують залишатися на борту.

Португалія запропонувала допомогу застряглим у морі мігрантам

Віцепрем’єр Італії Маттео Сальвіні блокує доступ гуманітарних суден до Італії. Він заявляє, що кораблі з мігрантами не є проблемою Риму, а прийняти шукачів притулку повинні інші держави ЄС.

Сальвіні сподівається на дострокові вибори в Італії, на яких розраховує отримати перемогу завдяки своїй жорсткій антиміграційній лінії.

Раніше цього місяця з ініціативи Сальвіні почав діяти новий закон про великі штрафи для суден, які заходять в італійські води без дозволу, на суму до 1 мільйона євро.