Трамп планує припинити допомогу нелояльним США країнам - ЗМІ

Субота, 7 вересня 2019, 12:49

Президент США Дональд Трамп збирається переглянути процедури розподілу допомоги іншим державам, направляючи гроші "друзям і союзникам", які "підтримують" цілі Америки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Politico з посиланням на відповідний проєкт директиви про президентську політику.

План Трампа може привести до того, що США припинять посилати допомогу країнам, які не підтримують її в міжнародних суперечках, або яким-небудь чином приєднуються до конкурентів США, таких як Китай.

Нововведення можуть серйозно торкнутися країн третього світу, особливо країн Африки, а також Азії і Латинської Америки.

"Цей крок зруйнував би, щонайменше, покоління в значній мірі двопартійної політики зовнішньої допомоги, яка довгий час діяла за принципом - принаймні, теоретично, якщо не завжди на практиці - що фінансова допомога повинна віддавати пріоритет гуманітарним потребам, а не політичною відданості ", - зазначає видання.

План також передбачає припинення програм допомоги, спрямованих на такі основні причини, як злидні і расизм, неприєднання людей до терористичних груп, стверджуючи, що вони не працюють.

Він підкреслює важливість багатосторонніх організацій в якості каналу для допомоги США і підкреслює цінність приватного сектора.

У документі йдеться, що стратегія допомоги повинна дозволити США розширити своє лідерство "в глобальній енергетичній системі".

У документі точно не вказано, що повинні робити інші країни, щоб продемонструвати свою лояльність США. Однак Трамп і його помічники в минулому говорили, що неголосування з США на таких майданчиках, як Організація Об'єднаних Націй, може бути важливим фактором.

Невідомо, коли саме Трамп представить нову директиву, яка ще може бути змінена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.