Дипломат із Румунії замінив представницю США на посаді заступника генсека НАТО

Середа, 16 жовтня 2019, 17:33

Представниця Сполучених Штатів Роуз Геттемюллер 16 жовтня завершила свою роботу на посаді заступниці генерального секретаря НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на сайт Альянсу.

Геттемюллер обіймала посаду з жовтня 2016 року. Вона була першою жінкою в 70-річній історії НАТО на посаді заступника генсека.

В останні три роки Геттемюллер допомагала керувати політикою Альянсу щодо Росії та контролю над озброєнням. В НАТО вона також керувала переїздом до нової штаб-квартири Альянсу - одного з найбільших архітектурних проєктів Європи за останні роки - і координувала зусилля НАТО в боротьбі з тероризмом.

"Роуз Геттемюлер як експерт з питань контролю над озброєнням та роззброєння відіграла ключову роль у зміцненні політики оборони та стримування НАТО, модернізації нашого альянсу та підвищенні статусу жінок у мирі та безпеці. Всі ми будемо сумувати за нею", - сказав генсек Єнс Столтенберг.

Із 17 жовтня посаду заступника генсека НАТО обійматиме румунський дипломат Мірча Джоане. Він буде першим заступником генсека з країн Центральної та Східної Європи.

Останнім часом він обіймав посаду президента Аспенського інституту Румунії. Раніше він також був спікером сенату Румунії, міністром закордонних справ та послом Румунії в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.