Bloomberg News встановив правила, як писати про свого власника на виборах президента США

Понеділок, 25 листопада 2019, 08:44

Журналісти видавничого холдингу Bloomberg під час президентської кампанії в США не проводитимуть поглиблені розслідування проти власника компанії Майка Блумберга або кого-небудь з його конкурентів-демократів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The New York Times, посилаючись на лист, розісланий співробітникам.

Американський мільярдер і колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг 24 листопада офіційно заявив, що буде балотуватися на пост президента США від Демократичної партії. Минулого року Блумберг зайняв 11-те місце в списку найбагатших людей світу. Його статки оцінюються в приблизно в $50 млрд. Дональд Трамп, в свою чергу, займає в списку багатіїв 259-те місце зі статком в $3 млрд.

Близько 2700 журналістів з Bloomberg L.P., компанії, що займається фінансовими даними і переважно належить Блумбергу, в неділю отримали лист з поясненнями щодо висвітлення президентської кампанії.

"Ми напишемо практично про всі аспекти цієї президентської гонки багато в чому таким же чином, як ми це робили досі", - сказав Джон Міклетвейт, головний редактор Bloomberg і головний редактор Research.

"Ми опишемо, хто виграє, а хто програє. Ми подивимося на політику і її наслідки. Ми будемо проводити опитування, будемо проводити інтерв'ю з кандидатами, і будемо відслідковувати їх кампанії, в тому числі Майка. Ми вже призначили репортера, щоб стежити за його кампанією (так само, як ми зробили, коли Майк був у мерії). А в статтях, які ми будемо писати на президентських виборах, ми ясно дамо зрозуміти, що наш власник тепер кандидат", - йдеться в листі.

Однак в листі наголошується, що відділи Bloomberg, в які входять Bloomberg Businessweek і кілька галузевих сайтів, не проводитимуть поглиблені розслідування проти Блумберга або будь-якого з його конкурентів-демократів.

NYT зазначає, що ця незвичайна політика уникнення поглиблених розслідувань щодо демократів повторює настільки ж незвичайний спосіб, яким видання висвітлювало 12-річне перебування Блумберга в мерії Нью-Йорка, а також його практику щодо конкурентів Bloomberg.

Внутрішнє керівництво інструктує Bloomberg: "Bloomberg News не породжує історії про кампанію" і не висвітлює "багатство чи особисте життя пана Блумберга".

Однак, як зазначається в листі, Bloomberg не змінить своє висвітлення діяльності президента Трампа, бо він поки не є прямим конкурентом Блумберга.

Блумберг заявив про свої плани балотуватися всього за 10 тижнів до праймеріз всередині Демократичної партії. Він став членом політичної сили тільки минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.