Білоруський "майор Мельниченко": експравоохоронець розповів про вбивства опонентів Лукашенка

Понеділок, 16 грудня 2019, 22:05

Колишній офіцер Спеціального загону швидкого реагування МВС Білорусі Юрій Гаравський, попросивши офіційного притулку у ЄС, заявив про свою участь у позасудових вбивствах білоруських опозиційних політиків у 1999-2003 роках.

Інтерв’ю з ним взяв портал Deutsche Welle.

Цей підрозділ вже давно отримав назву "ескадрону смерті" (за аналогією з аналогічними загонами у Чилі часів диктатури Піночета), а її керівника підполковника Дмитрія Павліченка звинувачували в організації політичних вбивств у спеціальній доповіді ПАРЄ.

Юрій Гаравський, який служив у СЗШР в чині майора, офіційно підтвердив участь у вбивствах ексміністра внутрішніх справ Юрія Захаренка, ексголови Центрвиборчкому Віктора Гончара та опозиційного бізнесмена Анатолія Красовського. Ці вбивства були скоєні бійцями загону під час виконання службових обов'язків після отримання офіційного наказу. 

Також він не виключає вбивство загоном журналіста Дмитрія Завадського, відзначивши, що в день його зникнення бійці загону були раптом відкликані з вихідного.

Після виходу зі служби Гаравський покинув силові структури, працював на підприємстві з виготовлення меблів, однак відчував стеження за собою. Він декілька разів намагався передати ЗМІ інформацію про смерть опозиційних політиків, після чого з ним трапилася дорожня аварія, яку він трактує як замах.

Після цього Гаравський прийняв рішення отримати статус біженця в одній з країн ЄС. Назву країни, в якій він перебуває, колишній міліціонер так і не назвав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: