Питання підтримки Туреччини в Сирії розділило США - посол

Четвер, 5 березня 2020, 13:20

У Вашингтоні немає одностайності щодо підтримки Туреччини в сирійському Ідлібі через придбання Анкарою російських ракетних систем С-400, заявив американський спецпредставник в Сирії Джеймс Джефрі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Виступаючи в Стамбулі, Джефрі повторив, що Вашингтон вже запропонував гуманітарну допомогу та обмін інформацією з Туреччиною, але додав, що американські чиновники розділені щодо будь-якої подальшої підтримки.

"У Вашингтоні немає одностайності поглядів на те, що робити і як швидко це зробити. Це все ще розглядають", - заявив Джефрі, описуючи питання С-400 як "дуже серйозне занепокоєння для Конгресу США та нашого оборонного відомства".

Міністр оборони Німеччини заговорила про санкції проти Росії за Сирію

Він сказав, що Туреччина та США шукають шляхів вирішення проблеми С-400, повторивши, що США наполягають, щоб європейські та натівські союзники зробили вагомий внесок у зусилля щодо Ідлібу.

Посол США в Анкарі Девід Саттерфілд заявив, що Вашингтон розглядає запит Анкари щодо систем протиповітряної оборони Patriot, і що Вашингтон оцінює це в контексті С-400.

Президент Туреччини Таїп Ердоган в четвер полетів до Москви на переговори з російським колегою Владіміром Путіним щодо Ідлібу. Ердоган заявив, що сподівається досягти домовленості про припинення вогню в регіоні.