У Греції за добу підтвердили 21 випадок коронавірусу

П'ятниця, 6 березня 2020, 13:54

У Греції офіційно підтвердили ще 21 випадок зараження коронавірусом, загальна кількість в країні зросла до 31.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Ekathimerini.

Кількість підтверджених випадків зросла після того, як 21 мандрівник, який нещодавно повернувся з паломництва до релігійних місць в Ізраїлі та Єгипті, здав позитивний тест не вірус.

"У найближчі тижні спостерігатиметься значне зростання випадків у Греції", - сказав Сотіріс Ціодрас, професор Афінського університету, відповідальний за експертний комітет, який консультував уряд щодо складення плану дій на випадок поширення вірусу.

Нові випадки знайшли, коли органи охорони здоров'я відстежувати і перевіряли близько 400 людей, які, як вважають, тісно контактували з мандрівниками, серед яких 66-річний грек, який став дев'ятим пацієнтом у середу.

Дев'ять нових пацієнтів проходили лікування в лікарні в передмісті Ріо на заході країни, у трьох з них виявилися серйозні симптоми. Решта залишилася вдома на карантині.

Те саме стосувалося 11 лікарів і медсестер у лікарні в Ріо, а також персоналу лікарні в місті Амаліада, яка спочатку лікувала 66-річного чоловіка, не вживаючи жодних захисних заходів, оскільки він не вважався "підозрілим" випадком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: