Мер міста у Франції закликала жителів доносити на порушників карантину

Понеділок, 13 квітня 2020, 13:34

Сільві Карільйон, мер французького міста Монжерон (департамент Ессон), розмістила у будівлях популярних міських районів оголошення з закликами доносити на тих, хто не дотримується карантину.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Мер, нещодавно переобрана на муніципальних виборах у березні, розмістила оголошення в залах будівель, розташованих в популярних районах Олі і Ліс. Оголошення нагадують про основні правила карантину і пропонують жителям повідомляти про будь-яку людину, яка не дотримується їх, в муніципальну або національну поліцію.

"Якщо ви станете свідками недотримання режиму карантину, я запрошую вас повідомити про це в муніципальну або національну поліцію (набравши номер 17), щоб сили безпеки могли втрутитися якомога швидше", - йдеться в оголошенні.

Цей заклик до доносів викликав у багатьох шок. Для лівої опозиції це прохання мера неприйнятне.

Карантин: у Франції оштрафували чоловіка, який вигулював кицьку на повідку

"Ми вирішили зберігати мовчання під час цієї виняткової ситуації. Але червона лінія була перетнута. Я згодна з 90% цього оголошенні, але цей пункт неприйнятний. Необхідно внести виправлення", - сказала член міської ради Селін Чеплінскі.

Зі свого боку Сільві Карільйон захищається, пояснюючи, що мова йде про обмеження зборів "на сходових клітках" і нагадування жителям про те, що вони мають право повідомляти про випадки недотримання режиму в поліцію.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон у понеділок ввечері виступить зі зверненням до нації, в якому оголосить про продовження карантинних заходів для боротьби з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.