Напад у Франції розслідують як теракт, затримані троє суданців

Неділя, 5 квітня 2020, 11:50

Напад у південно-східному французькому місті Романс-сюр-Ізер розслідують як теракт, антитерористична прокуратура повідомила у неділю про затримання третього суданця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Національна антитерористична прокуратура оголосила в суботу про початок розслідування щодо "вбивств у зв'язку з терористичним угрупованням" після нападу з ножем, в результаті якого двоє людей загинули і четверо отримали поранення.

Троє чоловіків суданської національності в даний час перебувають під вартою в поліції: на додаток до Абдалли А.О., нападника, який має у Франції статус біженця з червня 2017 року, і другого чоловіка, представленого як "один з його знайомих", третій затриманий суданець жив у тому ж будинку, що і нападник.

Суботня атака сталася вранці в декількох магазинах, перед якими клієнти шикувалися в чергу з огляду на правила обережності, пов'язані з коронавірусом.

Вбивши першу жертву в одному з магазинів, нападник продовжив свій шлях і увійшов в м'ясну крамницю, де схопив другий ніж і вбив другу жертву. Ще чотири людини отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.