У Британії закликають регулятора звернути увагу на ЗМІ, які поширюють фейки про коронавірус

Понеділок, 6 квітня 2020, 17:56

Голова Комітету з цифрової політики, культури, медіа та спорту британського парламенту закликав національного регулятора звернути увагу на ЗМІ, які поширюють неправдиву інформацію про коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ВВС.

Голова Комітету з цифрової політики, культури, медіа та спорту Джуліан Найт закликав національного регулятора Ofcom розслідувати випадки імовірного розповсюдження іноземними ЗМІ неправдивих наративів щодо Covid-19 у соцмережах.

"Ми це подолаємо": Єлизавета II виступила зі спеціальним зверненням через коронавірус

"Ми закликаємо Уряд співпрацювати із соцмережами, щоб виявляти зумисні спроби розповсюджувати паніку довкола COVID-19… Ми також закликаємо Ofcom розслідувати, чи використовують соцмережі пов'язані з державою іноземні ЗМІ для розповсюдження дезінформації щодо COVID-19", - зазначив він.

Раніше речник Бориса Джонсона розкритикував російські ЗМІ за поширення дезінформації після того, як "РИА Новости" повідомили, що  Джонсона у лікарні нібито підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

"Це є дезінформацією. Наші спеціальні відділи відзначають збільшення кількості рейкових і неправдивих наративів після початку пандемії коронавірусу. Дуже важливо, щоб поширення будь-якої дезінформації швидко припинялося", - зазначив речник прем’єра.

Нагадаємо, у неділю прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон він був госпіталізований з симптомами коронавірусу. Попри госпіталізацію, він продовжує очолювати уряд.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.