За три роки безвізу українці здійснили до ЄС 49 млн поїздок

Четвер, 11 червня 2020, 09:55

За три роки дії безвізового режиму, українці здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн Шенгенської зони.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Від початку дії безвізу (з 11 червня 2017 року по квітень 2020 року) українці загалом здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн ЄС як за біометричними, так і не біометричними документами", - повідомляє пресслужба відомства.

Між безвізом та коронавірусом: як зупинятимуть туристів після відкриття авіарейсів до ЄС

За другий рік безвізу кількість українців, які віддали перевагу безвізовим поїздкам (виключно за біометричними паспортами), зросла в 4,2 рази, у порівнянні з першим роком.

При цьому, у 2018-2019 роках загальна кількість поїздок до країн Шенгену зросла на мільйон: з 17,5 млн поїздок у 2018 році до 18,65 млн у 2019 році.

У перші місяці цього року тенденція продовжувалася: у січні-лютому, до початку пандемії коронавірусу, українці перетнули кордон з ЄС 3 млн разів, порівяно з 2,3 млн за аналогічний період у 2019 році.

Найактивніший рух – на кордоні з Польщею, також на пунктах пропуску через Угорщину та Румунію, дещо менший – зі Словаччиною.

Сьогодні рівно три роки, як громадяни України з біометричними паспортами отримали можливість на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу (окрім Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Читайте також: "Подумайте логічно: якщо скасувати безвіз, хіба це допомогло би ЄС у протидії епідемії?".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.