Байден обрав главою адміністрації давнього помічника, борця з вірусом Еболи 

Четвер, 12 листопада 2020, 08:14

Обраний президент США Джо Байден планує призначити на посаду глави апарату Білого дому свого давнього радника Рона Клейна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Клейн є одним із найбільш довірених осіб Байдена. Він вперше почав працювати з демократом у 1989 році, коли Байден був сенатором США. 

Байден готує переїзд до Білого дому попри опір Трампа

Клейн відповідав за реагування адміністрації Барака Обами на кризу в охороні здоров'я, викликану вірусом Ебола в 2014 році, коли Байден був віцепрезидентом.

Будучи одним із найбільших критиків президента Дональда Трампа  щодо його взаємодії з пандемією, Клейн повинен стати ключовою фігурою у реагуванні адміністрації Байдена на коронавірусну кризу.

"Рон був безцінним для мене впродовж багатьох років спільної роботи, в тому числі коли ми рятували американську економіку від одного з найгірших падінь в нашій історії в 2009 році, а потім подолали жахливу надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я в 2014 році", - пояснив Джо Байден свій вибір.

Клейн очолював апарат Байдена за його віцепрезидентсва і зовсім недавно був старшим радником президентської кампанії Байдена.

Як повідомлялося, Джо Байден готує основу для своєї нової адміністрації, незважаючи на зусилля президента Дональда Трампа оскаржити результати виборів і утриматися при владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.