У Британії вакцину від коронавірусу отримали понад 15 млн людей

Понеділок, 15 лютого 2021, 08:59

Британія переходить до наступної черги вакцинації після того, як понад 15 мільйонів людей з найпріоритетніших груп отримали свою першу дозу вакцини від коронавірусу. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News. 

Це приблизно 22,5% всього населення Британії та 28,6% дорослого населення країни віком від 18 років. Втім, другу дозу вакцини серед них отримали поки 537 тисяч, відтак тільки ця група вже має максимальний захист від вірусу.

В Англії у ще кількох районах оголосили "полювання" на африканський штам вірусу

Першими вакцинували людей старших 70 років і молодших з хронічними хворобами, які створювали ризик тяжкого перебігу хвороби. 

Наступні у черзі - група 65+ та молодші люди з ризиковими хронічними хворобами. З них понад мільйон вже отримали запрошення на щеплення, та приблизно стільки ж отримають його протягом тижня. 

До кінця квітня в уряді хочуть провакцинувати 17 млн людей з пріоритетних груп 5-9, при цьому продовжуючи щеплення другою дозою тих, хто вже отримав першу. 

Прем’єр Борис Джонсон привітав подолання межі у 15 мільйонів провакцинованих пацієнтів, зазначивши, що це стало результатом загальнонаціональних зусиль. Водночас він зазначив, що попереду ще "довгий шлях" і на ньому безсумнівно будуть труднощі.  

Очікується, що 22 лютого прем’єр презентує план виходу країни з локдауну.

Цими вихідними понад 60 парламентарів-консерваторів підтримали заклик до Джонсона встановити чіткий графік, що передбачатиме відкриття шкіл 8 березня та поступове зняття усіх обмежень до кінця квітня. 

Джонсон, як повідомляється, виступає за більш обережний підхід, зазначаючи, що поки недостатньо даних про те, наскільки вакцинація сповільнить поширення вірусу. 

З початку лютого щоденний приріст заражень у Британії не перевищував 20 тисяч випадків та продовжує знижуватися. Водночас, значну стурбованість викликають нові штами вірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.