Макрон просить Захід якнайшвидше відправити до 5% своїх доз вакцини біднішим країнам 

П'ятниця, 19 лютого 2021, 08:59

Президент Франції Еммануель Макрон закликав Європу і США терміново відправити до 5% своїх обсягів вакцини проти коронавірусу в країни, що розвиваються, де кампанії з вакцинації ще не почалися. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це президент Франції розповів Financial Times.

У інтерв’ю з Єлисейського палацу Макрон сказав, що африканські країни іноді купують західні вакцини, такі як препарати, вироблені AstraZeneca, за "астрономічними цінами" - вищими, ніж сплачує ЄС, та отримують пропозиції китайських і російських вакцин невизначеної ефективності проти нових варіантів вірусу. 

Сербія подарувала Чорногорії російську вакцину "Спутник V"

"Ми не говоримо про мільярди доз відразу або про мільярди і мільярди євро. Мова йде про більш швидкий розподіл 4-5% наявних у нас доз", - сказав Макрон.

"Це не змінить наших кампаній з вакцинації, але кожна країна повинна виділити невелику кількість доз, які вона повинна передати з десятків мільйонів, дуже швидко, щоб люди на місцях бачили, як це відбувається", - додав він.

Макрон заявив, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала європейську ініціативу щодо розподілу вакцин, додавши, що він сподівається заручитися підтримкою і США.

За його словами, за відсутності такої схеми Китай і Росія заповнять вакуум, "прокладаючи шлях до війни впливу за вакцини". 

Макрон виступив із пропозицією напередодні віртуального саміту лідерів G7 в п'ятницю, де це питання буде обговорюватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.