Глава МЗС Німеччини про вирок Навальному: жорсткий удар по принципу правової держави

Вівторок, 2 лютого 2021, 20:01

Глава МВС Німеччини Гайко Маас після вироку російському опозиціонеру Алексєю Навальному виступив з вимогою негайного його звільнення.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Вирок Алексєю Навальному - це жорсткий удар по чітко прописаним охоронюваним законом правам та принципу правової держави в Росії. Європейський суд з прав людини ще в 2017 році розкритикував цей процес як довільний. Алексєй Навальний повинен бути негайно звільнений" - цитує міністра Twitter МЗС Німеччини.

3 лютого Симоновський суд Москви скасував умовне покарання Алексєю Навальному по "справі Ів Роше" і призначив йому реальний термін - 3,5 роки у виправній колонії загального режиму.

Справа "Ів Роше" - про "шахрайство" - було порушена проти Навального і його брата Олега ще в грудні 2012 року. Їх звинувачували в тому, що вони нібито обманом нав'язали косметичній компанії "Ів Роше" і "Многопрофильной процессинговой компании" свою фірму як посередника при наданні транспортно-логістичних послуг.

Однак пізніше представники позивача визнали, що договір з Навальним був повністю виконаний і ніякої шкоди компанія не зазнала. А сам позивач до суду так і не прийшов, а потім звільнився з "Ів Роше".

Проте суд дав Навальному 3,5 роки умовно з випробувальним терміном, який закінчився тільки 29 грудня 2020 року. Тепер суд замінив цей термін на реальний, оскільки звинувачує Навального в тому, що він нібито систематично порушував умови випробувального терміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.