Розробник "Спутника V" вже рахує, скільки вакцини вироблятиме в Італії

Вівторок, 16 березня 2021, 14:44

Директор центру імені Гамалеї, який розробив російську вакцину від коронавірусу "Спутник V", вважає, що виробництво вакцини в Італії до травня може досягти 10 млн доз на місяць.

Про це Александр Гінзбург заявив у вівторок в ході онлайн-брифінгу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське державне агентство ТАСС.

"На території Італійської республіки налагоджується виробництво, причому в дуже великих масштабах..., десь до травня місяця йдеться про те, що буде виробництво випускати до 10 млн доз на місяць", - сказав він

Кіпр купить 50 тисяч доз "Спутника V" після схвалення європейським регулятором

Гінзбург зазначив, що на початкових стадіях перебувають переговори з адаптації виробництва препарату та в інших країнах Євросоюзу, таких як Німеччина і Франція.

Раніше глава департаменту Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА) з питань загроз здоров'ю і стратегії вакцинації Марко Кавалері повідомив, що ЕМА може схвалити російську вакцину "Спутник V" не раніше травня.

4 березня стало відомо, що агентство EMA почало експертизу вакцини "Спутник V", що може призвести до її схвалення для використання у всіх 27 країнах ЄС

14 березня агентство Reuters повідомило, що уряди Європейського Союзу розглядають можливість початку переговорів з розробниками російської вакцини "Спутник V". 

За даними агентства, Італія розглядає можливість використання найбільшого в країні біореактора з виробництва вакцин на заводі ReiThera недалеко від Риму для виробництва "Спутник V".

Угоду про виробництво вакцини в Італії підписали Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ), який володіє патентом на "Спутник V",  і компанія Adienne Pharma & Biotech.

Читайте також: "Спутник" по-італійськи: як російську вакцину готують до виробництва у ЄС.