Експрезидент Албанії, який отримав санкції від США за корупцію, подає до суду на Блінкена

Субота, 22 травня 2021, 13:23

Колишній президент Албанії Салі Беріша збирається подати до суду на нинішнього секретаря США Ентоні Блінкена за наклеп після того, як той звинуватив ексглаву держави в корупційних діях, які підірвали демократію в Албанії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

За словами Беріші, Блінкен не має імунітету, і його адвокат подасть на нього публічний позов у ​​Франції, у Виправному трибуналі Парижа. Беріша заявив, що у Блінкена немає ніяких доказів проти нього і його сім'ї.

"Я публічно уповноважив свого адвоката подати до суду на пана Блінкена, тому що він публічно образив мене без будь-яких доказів. Це незвичайне рішення, але я був змушений його прийняти, тому що він сказав багато неправди про мене", - сказав Беріша.

Беріша зазначив, що немає нічого важливішого відносин Албанії з США, додавши, що він буде підтримувати "найкращі відносини" з послом США в Албанії.

Він також звинуватив Блінкена в тому, що той розіграв "політичну комедію", щоб нашкодити йому.

Нагадаємо, 19 травня Державний департамент США повідомив про запровадження санкцій проти Беріші за масштабну корупцію.

У заяві Блінкена йшлося, що Беріша, займаючи посаду прем'єр-міністра Албанії, брав участь у корупційних діях, таких як привласнення державних коштів та втручання у публічні процеси, в тому числі використання владних повноважень для власної вигоди та збагачення своїх політичних союзників та членів своєї родини.

Салі Беріша був президентом Албанії з 1992 по 1997 рік, а також очолював уряд цієї країни у 2005-2013 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.