НАТО та Угорщина передали Україні 10 апаратів ШВЛ

П'ятниця, 30 липня 2021, 15:54

Україна отримала десять апаратів штучної вентиляції легень з резерву НАТО для боротьби з пандемією, щоб допомогти країні реагувати на коронавірусну інфекцію.

Відповідна заява розмішена на сайті НАТО, повідомляє "Європейська правда"

Євроатлантичний координаційний центр НАТО з ліквідації наслідків стихійних лих та Угорщина координували допомогу у відповідь на запит України.

 

Медичне обладнання було передано Угорщиною в резерв НАТО, а 22 липня глава МЗС Петер Сійярто передав його генеральному директору Державного інституту громадського здоров'я МОЗ України.

Зазначається, що обладнання передадуть закладам охорони здоров’я у Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

"Нещодавня доставка є частиною загальної допомоги, яку союзники надають Україні для подолання наслідків пандемії COVID-19. На початку цього року Україна отримала від НАТО понад 9000 літрів дезінфікуючого засобу", - нагадали в Брюсселі.

У 2020 році НАТО заснувало Трастовий фонд реагування на пандемію, який має резерви медичного обладнання та матеріалів, щоб мати можливість негайно надавати допомогу союзникам або партнерам, які цього потребують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.