Пожежу на острові Евбея у Греції називають найбільшою в історії країни

Середа, 11 серпня 2021, 17:16

За своїми масштабами і завданими збитками пожежа на грецькому острові Евбея ймовірно є найгіршою в історії країни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Kathimerini.

Знімки європейської системи супутникового спостереження "Копернікус" cвідчать, що вигоріло понад 500 тисяч акрів площі (понад 2 тисячі квадратних кілометрів), і ця цифра може сягнути 700 тисяч акрів. Це найбільші збитки внаслідок однієї пожежі в історії країни. Боротьба з пожежами на острові досі продовжується.

За обсягом постраждалих територій, другою найбільшою називають пожежу 2007 року, коли вигоріла площа розміром понад 448 тисяч акрів - але тоді було три окремі осередки займання і їх рахували як окремі пожежі. 

Пожежа в районі Ілії та Аркадії знищила близько 150 акрів території (близько 600 квадратних кілометрів) і з цим показником стала другою найбільшою у Греції влітку 2021 року.

У Греції лісова пожежа знищила оливкове дерево, якому було 2,5 тисячі років

Як повідомлялося, цієї ночі на Пелопоннеському півострові через пожежі з міркувань обережності евакуювали ще 20 населених пунктів.

Допомогу у гасінні пожеж в Греції надають 22 країни, серед яких і Україна. Українські рятувальники в суботу ліквідували осередки пожеж по фронту 2250 метрів та врятували два населених пункти – Спатарі і Метохі.

Лісові пожежі спалахнули у багатьох частинах країни під час тижневої спеки, найгіршої за останні три десятиліття в Греції, з високими температурами та спекотним вітром. 

Про те, як Греція бореться з пожежами, дивіться також у відео "Європейської правди".

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу.