Ердоган заявив, що членство у ЄС досі залишається стратегічним пріоритетом Туреччини

Четвер, 13 січня 2022, 15:55

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина, попри всі проблеми у відносинах з ЄС, і далі вбачає членство у блоці своїм стратегічним пріоритетом.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Попри всі несправедливості, з якими ми зіткнулися, членство у ЄС залишається для нас стратегічним пріоритетом і ми продовжуємо рух у цьому напрямку", - сказав Ердоган на зустрічі з дипломатами Євросоюзу 13 січня в Анкарі.

Ердоган під тиском проблем: чому турецька влада стрімко втрачає популярність

Він висловив сподівання, що у поточному році ЄС "позбудеться стратегічної недалекоглядності" і буде активніше розвивати відносини з Туреччиною.

"Як країна-кандидат, ми готові посилювати співпрацю і діалог з Євросоюзом. У наших спільних інтересах діяти з розрахунком на довгострокову стратегічну перспективу, а не керуватися упередженнями чи страхами", - сказав президент Туреччини.

Офіційні переговори між Туреччиною і ЄС для її членства у блоці почалися у 2005 році, але далі були фактично заморожені через неспроможність Туреччини досягти необхідних критеріїв. В Анкарі називають це політичним рішенням ЄС і вимагають "чесного підходу".

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: