Президентка Єврокомісії проти "санкцій на випередження", як закликав Зеленський

Понеділок, 21 лютого 2022, 08:27

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що не погоджується з ідеєю "санкцій на випередження" проти Росії за її погрози силою Україні, тому що так вони перестануть бути фактором стримування. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

В ефірі ARD Урсула фон дер Ляєн розкрила деякі деталі санкцій, підготовлених на випадок вторгнення Росії в Україну. 

Кулеба пояснив, чому необхідно накласти санкції на Росію, не чекаючи на вторгнення

За її словами, РФ буде відрізана від міжнародних фінансових ринків та втратить доступ до "усіх товарів, які ми виробляємо, що потрібні Росії для модернізації і диверсифікації її економіки -  у сферах, де ми займаємо домінуючу позицію і цим товарам немає заміни".

Вона зазначила, що цей пакет буде застосований після нової агресії РФ, непрямо відповівши на заклик Зеленського на Мюнхенській конференції з безпеки застосувати санкції на випередження.

"Ми повинні залишати Росії шанс повернутися до дипломатії, за стіл переговорів. Це вікно ще відкрите", - сказала Урсула фон дер Ляєн. 

Нагадаємо, у виступі на Мюнхенській конференції з безпеки 19 лютого президент України Володимир Зеленський закликав до превентивних санкцій для стримування РФ та заявив, що вони не матимуть сенсу, якщо вони будуть застосовані вже після російського вторгнення.

Читайте також: Мюнхенська не зрада: як Путін об'єднав світ навколо України та які кроки готує Захід.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: