Прем’єр Бельгії: було б помилкою закривати перед Україною двері до ЄС

П'ятниця, 11 березня 2022, 11:32

Прем’єр Бельгії Александр Де Кроо вважає, що Україна повинна виконати всі необхідні процедурні кроки, перш ніж стати членом Європейського союзу, але закрити двері для країни було б помилкою.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, він сказав по прибутті на саміт ЄС, який другий день триває у Версалі.

"Процес набуття членства в ЄС вимагає багато реформ, і логічно, що вони будуть йти крок за кроком, інакше ми матимемо країни, які стануть членами ЄС, не будучи до цього готовими", – сказав він.

"Але, з іншого боку, було б великою помилкою закривати двері для таких країн, як Україна, які відчувають загрозу. Ми повинні постійно з ними працювати", – зазначив Де Кроо.

"Ми могли б запрошувати їх на саміти, не даючи жодних повноважень для прийняття рішень (...) Комісія творчо працює в цьому відношенні. Але щоб стати членом, треба поважати процес", – додав він. 

Нагадаємо, неформальне засідання Європейської ради (саміт ЄС), що відбулося у ніч на п'ятницю, завершилося схваленням декларації, що містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

Прем’єр-міністр Словенії Янез  Янша визнав, що Україна мала отримати більш амбітні сигнали щодо членства в ЄС, однак він сподівається на зміну позиції колег.

Як повідомляла "Європейська правда", президент Литви вважає, що саміт ЄС сказав "так" інтеграції України до ЄС.

Ми опублікували також повний текст рішення саміту ЄС щодо заявки України на вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: