Прем'єр Хорватії: з'ясовуємо, кому належить дрон, що впав у Загребі

П'ятниця, 11 березня 2022, 11:56

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович розповів, що поки Хорватія не має точної інформації про походження безпілотника, який минулої ночі впав у Загребі. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Jutarnij List.

Пленкович, який зараз перебуває у Франції на саміті лідерів ЄС, сказав, що усі відповідні служби продовжують з’ясовувати, як безпілотник опинився над столицею і кому належав. 

"На цей час ми точно не знаємо, чи це український, чи російський безпілотник. Орбан стверджує, що він залетів до Угорщини з боку Румунії. Нам на цей час відомо, що він короткий час летів над територією Хорватії, і на щастя ніхто не постраждав. Усі відповідні служби досліджують це питання і ми сконтактували з українською стороною, щоб розібратись у ситуації", - прокоментував він.

Пленкович додав, що після звісток про інцидент поспілкувався з президентом Зораном Мілановичем та іншими ключовими посадовцями і прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. 

Пізніше планується спеціальна пресконференція міністра оборони. 

Як повідомлялося, близько опівночі 11 березня у західній частині хорватської столиці Загреба розбився невідомий літальний апарат, який міг прилетіти з України.  

Неофіційно виданню стало відомо, що на рештках літального апарата видно червону зірку та кирилицю. Ця інформація офіційно не підтверджена.

Експерт з військової авіації Тилер Роговай, з яким спілкувався Jutarnji List, стверджує, що може йтися про безпілотник Ту-141 "Стриж".

Журналісти звернули увагу, що район Загреба, де впав апарат, зветься так само, як село на Житомирщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: