Президент Хорватії скликав екстрену зустріч силовиків через дрон над Загребом

П'ятниця, 11 березня 2022, 12:32

Президент Хорватії Зоран Міланович вранці 11 березня скликав термінову зустріч очільників силових відомств у зв’язку з падінням у столиці безпілотника, що ймовірно прилетів з території України.

Про це повідомляє Jutarnij List, пише "Європейська правда".

На засіданні були начальник Генштабу, очільники розвідки та ключові радники президента.

На брифінгу після зустрічі Міланович сказав, що вже "відомо, який апарат прилетів і звідки", не уточнивши жодних деталей, крім того, що він "не з цього регіону". За його словами, завчасних сигналів про цей безпілотник від розвідки не надійшло.

"Це серйозний інцидент, триває розслідування. Закликаю людей зберігати спокій, під час воєнних конфліктів такі інциденти можливі. Тепер слід з’ясувати, як це сталося і чому цей об’єкт розміром з невеликий літак не збили, яким чином він провів у повітряному просторі стільки часу", - сказав Міланович.

Прем’єр-міністр Андрей Пленкович перед цим розповів, що поки Хорватія не має точної інформації про походження безпілотника.

Як повідомлялося, близько опівночі 11 березня у західній частині хорватської столиці Загреба розбився невідомий літальний апарат, який міг прилетіти з України.  

Неофіційно виданню стало відомо, що на рештках літального апарата видно червону зірку та кирилицю. Ця інформація офіційно не підтверджена.

Експерт з військової авіації Тилер Роговай, з яким спілкувався Jutarnji List, стверджує, що може йтися про безпілотник Ту-141 "Стриж".

Журналісти звернули увагу, що район Загреба, де впав апарат, зветься так само, як село на Житомирщині

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.