Прем’єр Польщі: є країни, які хочуть сповільнити інтеграцію України в ЄС

П'ятниця, 11 березня 2022, 13:25

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що всі згодні з тим, щоб Україна стала членом ЄС, але є країни, які хочуть більш повільної інтеграції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

"Після кількох годин гарної, жвавої дискусії всім стало зрозуміло, що ми хочемо бачити Україну в Європейському Союзі", - сказав глава польського уряду.

Моравецький зазначив, що деякі країни, зокрема Польща, хотіли б, щоб Україна швидше інтегрувалася з ЄС, але є й такі країни, як Нідерланди, які хотіли б уповільнити цей процес.

"З прийнятих положень декларації видно, що ми всі згодні з тим, що Україна має вступити до ЄС. Важливою є також заява, яка свідчить про те, що ми хочемо підтримати Україну в її зусиллях приєднатися до нашої Європи", - сказав Моравецький.

Нагадаємо, неформальне засідання Європейської ради (саміт ЄС), що відбулося у ніч на п'ятницю, завершилося схваленням декларації, що містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

Прем’єр-міністр Словенії Янез  Янша визнав, що Україна мала отримати більш амбітні сигнали щодо членства в ЄС, однак він сподівається на зміну позиції колег.

Як повідомляла "Європейська правда", президент Литви вважає, що саміт ЄС сказав "так" інтеграції України до ЄС.

Ми опублікували також повний текст рішення саміту ЄС щодо заявки України на вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: