США позбавили РФ статусу постійного торгового партнера

П'ятниця, 11 березня 2022, 17:47

Президент США Джо Байден оголосив, що Сполучені Штати скасовують статус "найбільшого сприяння" для Росії, що передбачає постійні нормальні торгові відносини в США.

Про це він сказав на брифінгу Білому домі, пише "Європейська правда".

"Відкликання статусу ускладнить для Росії ведення бізнесу зі Сполученими Штатами. І роблячи це з іншими країнами, які становлять половину світової економіки, ми завдаємо ще одного руйнівного удару по російській економіці, яка і вже сильно страждає від наших санкцій", - сказав Байден.

Це рішення ще має затвердити Конгрес, але Байден дав зрозуміти, що обидві палати дійшли згоди щодо його ухвалення.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що у Сенаті велися переговори, щоб вжити більш агресивних дій щодо торгового статусу Росії - після того, як Білий дім фактично пом'якшив прийнятий Палатою представників законопроєкт про заборону імпорту російської нафти, природного газу та вугілля до США.

Попередня редакція законодавства містила положення, яке призупиняло постійні нормальні торговельні відносини для Росії та Білорусі. Але Білий дім висловив занепокоєння з приводу цієї частини законопроєкту, і врешті-решт її було вилучено.

Законопроєкт про заборону імпорту російських енергоносіїв, який був ухвалений Палатою представників у середу ввечері, просто закликав переглянути статус Росії у Світовій організації торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.