Лукашенко вибив у Путіна знижки на енергоресурси та домовився про отримання зброї

П'ятниця, 11 березня 2022, 22:53

У самопроголошеного президента Александра Лукашенка прозвітували про перші результати 5-годинної зустрічі із Владіміром Путіним.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на білоруський державну агенцію БелТА.

Агенство цитує прес-секретаря Лукашенка Наталію Ейсмонт. За її словами,  "Росія пішла на серйозні та безпрецедентні кроки щодо підтримки економіки нашої країни".

Серед іншого, повідомляється, що сторони домовилися щодо цін на енергоносії. Нагадаємо, що Лукашенко неодноразово вимагав від РФ перехід на внутрішньоросійські ціни на енергоносії.

Також, як повідомляється, Москва найближчим часом направить Мінську "сучасні зразки військової техніки", тоді як Білорусь зможе збільшити експорт до РФ сільськогосподарської, пасажирської техніки та іншої машинобудівної продукції".

Невідомо, на які поступки пішов Лукашенко за цю допомогу РФ.

Втім, під час зустрічі із Путіним білоруський диктатор не лише підтримав війну проти України, але й заявив, що мова йде про "превентивний удару", адже на Білорусію нібито готувався напад з боку України.  На доказ своїх слів Лукашенко обіцяв показати Путіну якусь мапу.

Показово, що під час цієї розмови стався важливий інцидент. За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, російські літаки обстріляли білоруське село на кордоні, щоб звинуватити в цьому Україну та втягнути Білорусь у війну.

Втім, у Білорусі факт повітряної атаки спростовують.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.