Будинки олігархів можуть бути використані для розміщення біженців у Британії - міністр

Неділя, 13 березня 2022, 15:39

Будинки підсанкційних олігархів у Великій Британії можуть бути використані для розміщення біженців з України.

Про це заявив міністр житлового будівництва та розвитку громад Майкл Гоув в інтерв'ю ВВС, повідомляє "Європейська правда".

"Я хочу вивчити варіант, який дозволив би нам використовувати будинки та власність осіб, які підпадають під санкції, доки вони перебувають під санкціями, з гуманітарною та іншою метою. Існує досить висока юридична планка і ми не говоримо про постійну конфіскацію", - сказав Гоув.

"Але ми говоримо: "Ви під санкціями, ви підтримуєте Путіна, цей будинок тут, ви не маєте права використовувати його або отримувати від нього прибуток… Якщо ми можемо використати його, щоб допомогти іншим, зробимо це", - додав він.

Міністр зазначив, що британський уряд хоче посилити діючі заходи, які забороняють олігархам тільки продавати свої будинки у Великій Британії, але не жити в них.

"Якщо ваше багатство і ваш вплив використовуються для того, щоб підтримати Путіна, враховуючи те, що він робить, то, боюся, вам доведеться нести відповідальність за наслідки", - сказав він.

Нагадаємо, Британія розшукує гелікоптери та літаки, що належать російським олігархам під санкціями, і попросила острів Мен зняти з реєстрації особистий гелікоптер власника футбольного клубу "Челсі" Романа Абрамовича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.