Регіон Німеччини, де проходить "Північний потік-2", відмовився надавати допомогу Україні

Понеділок, 14 березня 2022, 15:29

Уряд німецької федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія, на території якої проходить російський газопровід "Північний потік-2", відхилив пропозицію зібрати 20 мільйонів євро як гуманітарну допомогу для України.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Регіональні опозиційні партії, у тому числі консервативний ХДС, Зелені та Вільні демократи, внесли пропозицію щодо авансування коштів з місцевого бюджету для надання швидкої фінансової допомоги Україні.

Проте правлячі в регіоні партії — соціал-демократи та "Ліві" проголосували проти пропозиції в парламенті, пославшись на юридичні та адміністративні бар'єри.

Північно-східний регіон Німеччини є домом для німецької ділянки газопроводу "Північний потік-2", запуск якого було зупинено через напад Росії на Україну.

Замість брати гроші з регулярного бюджету на допомогу Україні уряд землі хоче почекати, щоб перерозподілити 20 мільйонів євро, які компанія-оператор Nord Stream 2 заплатила у громадський фонд для регіону.

Так званий "Фонд клімату" звинувачували у сприянні переказу російських грошей на лобіювання.

Нагадаємо, за даними Міністерства внутрішніх справ Німеччини, від початку російського вторгнення 24 лютого до Німеччини з України прибуло близько 147 тисяч осіб.

За даними ООН, близько 2,7 мільйона громадян України вже знайшли притулок за кордоном. Більшість залишилася в сусідніх країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: