Війна в Україні відобразилася на президентській кампанії Макрона 

Середа, 16 березня 2022, 07:01

Президент Франції Еммануель Макрон за період, що лишається до першого туру виборів, проведе лише одну велику зустріч із виборцями, через справи, зумовлені війною в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

Зустріч, яку ще не анонсували офіційно, планують за вісім днів до першого туру - 2 квітня у Парижі, в одному з двох найбільших залів - на 20 000 або 40 000 осіб. 

У четвер Макрон планує презентувати свою програму, у п’ятницю - чергову "розмову з французами" в регіоні Піренеї-Атлантика. 

Наскільки відомо, жодних інших великих подій чи дебатів з конкурентами не планується, тому що президентський графік Макрона може бути дуже насиченим, зокрема через війну в Україні.

Мітинг у Марселі минулими вихідними відбувся без його участі. 

Фактично, окрім останньої "розмови" у Пуассі та щотижневих відеовипусків у рамках кампанії, ніяких подій за останні два тижні не було. 

Водночас, соцопитування свідчать, що для Макрона така мінімалістична стратегія є достатньою - багато опитувань віддають йому понад 30% голосів у першому турі і однозначну перемогу у другому, хто б не став його конкурентом. 

Тиждень тому у зверненні Еммануель Макрон сам заявив, що під час цієї кампанії він буде "президентом - наскільки повинен, і кандидатом - наскільки зможе". 

Як повідомлялося, соцопитування продемонстрували позитивний вплив посередницьких зусиль Марона для деескалації ситуації в Україні на його рейтинг.

Остання розмова президента Франції, спільно з канцлером ФРН, із Владіміром Путіним відбулася 12 березня. 

Макрон заявив, що і далі продовжить спроби говорити з президентом РФ, попри те, що за попередні розмови не зумів вплинути на нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: