Іспанія приєдналася до ініціативи притягнути Путіна до суду в Гаазі

Середа, 16 березня 2022, 13:56

Іспанія приєднається до ініціативи притягнути президента Росії Владіміра Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі за військові злочини, вчинені російськими військами під час вторгнення в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ Хосе Мануель Альбарес, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Альбарес наголосив, що вторгнення Путіна в Україну "не пройде для нього безкарно". Міністр пояснив, що мета його уряду зараз полягає у тому, щоб "забезпечити, щоб Україна продовжувала жити у мирі".

Мадрид нещодавно відправив в Україну другу партію летальної зброї, переважно протитанкових установок та боєприпасів, щоб допомогти у боротьбі з російським вторгненням.

Прем'єр-міністр Педро Санчес підтвердив, що Іспанія збільшить свій військовий бюджет, який, ймовірно, досягне 2% ВВП відповідно до вимог НАТО, щоб протистояти новим викликам безпеки країни, що створює загроза Росії у Східній Європі.

Санчес попередив, що Європа має "звернути увагу" на те, що відбувається в Україні, а ЄС має покращити свої оборонні можливості разом зі своїми союзниками щодо НАТО.

"Ми повинні зупинити Путіна зараз, в Україні, тому що ми не знаємо, яка країна буде наступною", - попередив Санчес.

Президент Володимир Зеленський у середу заявив, що головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан та слідча група Міжнародного кримінального суду прибула в Україну для збору доказів воєнних злочинів Російської Федерації.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН в Гаазі оголосить своє рішення щодо вимоги України запровадити тимчасові заходи у справі проти Росії щодо неіснуючого "геноциду" російськомовних 16 березня.

"Європейська правда" детально розповідала про позов України та про те, як заяви Кремля дали підстави позиватися проти РФ. Деталі у статті В Гаагу за геноцидом: що написала Україна у позові проти Росії до Суду ООН.

Одночасно ведеться робота над тим, щоби притягнути до відповідальності особисто керівників РФ. Деталі у статті Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.