Прокурор Міжнародного кримінального суду вже почав роботу в Україні

Середа, 16 березня 2022, 13:57

Прокурор і слідча група Міжнародного кримінального суду вже почали роботу в Україні зі збору доказів воєнних злочинів РФ на території нашої держави.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні.

"Ми активізуємо роботу, щоб притягнути окупантів до відповідальності. Має бути міжнародний трибунал. І він буде. За все, що вони зробили проти України, проти наших людей, за кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави", - наголосив він.

Президент також повідомив про початок діяльності в Україні слідчої групи Міжнародного кримінального суду, яка разом з українськими правоохоронцями вже збирає докази і факти воєнних злочинів загарбників на території нашої держави.

"Говорив сьогодні з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом. Він вже в Україні, вже почав працювати. Тож окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що почне розслідування злочинів, скоєних в Україні, після звернення 39 держав-членів суду щодо варварського вторгнення Росії. 

Через кілька днів голова МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив, що Польща створює центр документації воєнних злочинів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: