Саакашвілі закликав президентку Грузії приїхати до Києва, попри війну

Четвер, 17 березня 2022, 07:00

Колишній президент Грузії і громадянин України Міхеїл Саакашвілі із в’язниці закликав президентку Саломе Зурабішвілі наслідувати приклад центральноєвропейських лідерів та приїхати до Києва, щоб висловити солідарність з українцями.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа", пише "Європейська правда".

Саакашвілі вважає, що їй варто спершу вирушити літаком у Польщу і звідти - в Україну. Він заявив також, що готовий допомагати "забезпечити логістику візиту".

Напередодні в адміністрації Саломе Зурабішвілі заперечили чутки про те, що вона нібито планувала їхати до Києва і відмовилась від цього через позицію правлячої партії. 

Днями президентка заявила, що уряд обмежує її міжнародну діяльність, через що їй довелося переформатувати чотири візити до європейських столиць з робочих на приватні поїздки.

У "Грузинській мрії" у свою чергу заявили, що вона таким чином порушила Конституцію та звинуватили її у тому, що вона не погоджувала запропоновані кандидатури послів. 

Нагадаємо, 15 березня до Києва прибули прем'єри Польщі, Чехії та Словенії, попри бойові дії та обстріли міста російськими окупаційними військами. Їхній візит порівнюють з приїздом президентів п'яти країн, у тому числі України та Польщі, у 2008 році до Тбілісі у розпал російського вторгнення. Президентом Грузії тоді був Саакашвілі. 

Читайте також: "Не моя війна". Як влада Грузії не захотіла підтримувати Україну в часи російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: