Правляча партія Грузії звинувачує президентку в порушенні Конституції і звернеться до КС

Вівторок, 15 березня 2022, 11:38

Уряд Грузії звернеться до Конституційного суду з проханням визначити, чи президентка Саломе Зурабішвілі певними своїми діями порушила конституцію країни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Ехо Кавказу".

"Протягом минулого року не раз траплялися випадки, коли президент відмовлялася призначати визначеного урядом посла чи дипломатичного представника, що грубо суперечить Конституції. Протягом останніх місяців не раз були зустрічі представників уряду і президента, на яких президенту пояснювали зміст Конституції Грузії, але, на жаль, безрезультатно. У цих умовах уряд Грузії вимушений найближчим часом звернутися до КС з позовом щодо повноважень і вимагати підтвердження порушення Конституції президентом Грузії", - йдеться у заяві правлячої "Грузинської мрії".

Нагадаємо, 14 березня під час виступу у парламенті Саломе Зурабішвілі зі свого боку заявила, що в уряді намагалися обмежувати її міжнародну діяльність і їй довелося переформатувати чотири робочі візити до європейських столиць на особисті зустрічі.

Вона також розкритикувала прем’єра Іраклія Гарібашвілі за одноосібне підписання заявки на вступ до ЄС. 

Під час виступу у парламенті 14 березня Зурабішвілі також закликала президента України Володимира Зеленського повернути українського посла до Тбілісі. 

Читайте також: "Не моя війна". Як влада Грузії не захотіла підтримувати Україну в часи російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.