Міністр оборони США: безпольотна зона над Україною означає, що ви в конфлікті з Росією

Четвер, 17 березня 2022, 18:03

Міністр оборони США Ллойд Остін знову заявив, що Сполучені Штати не підтримуватимуть закриття неба над Україною, тому що "безпольотна зона означає, що ви перебуваєте в конфлікті з Росією".

Про це він заявив у Братиславі після зустрічі зі своїм словацьким колегою, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми не допустимо, щоб американські війська воювали в Україні. Сказавши це, ми зробимо все, що в наших силах, щоби підтримати Україну в її зусиллях із захисту своєї території", - сказав Остін.

"Ми також заявили, що введення забороненої для польотів зони насправді означає, що ви перебуваєте в стані війни, ви воюєте з Росією, і це одна з речей, про які ми говорили, що наш президент сказав, що ми не збираємося робити, вступати у бійку з Росією", - додав міністр.

Остін додав, що українські сили успішно використали системи ППО для стримування атак із боку Росії.

"Тому наша мета полягає в тому, щоб продовжувати посилювати те, що спрацювало для українських сил", - сказав він, додавши, що США ведуть переговори з союзниками щодо підтримки.

Нагадаємо, Міноборони Словаччини заявило, що готове передати Україні свою єдину радянську систему ППО С-300 за умови, що отримає заміну.

Очевидно, Словаччина хоче отримати американську систему Patriot.

Президент Джо Байден заявив, що США допоможуть Україні отримати системи протиповітряної оборони великої дальності, не конкретизувавши, які саме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: