В Естонії закінчуються кошти, виділені на прийом українців

Четвер, 17 березня 2022, 22:56

Кошти, виділені урядом Естонії на прийом біженців з України ось-ось закінчаться.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Delfi, про це заявила голова Міністерства соціальних справ Естонії Сіґне Рійсало.

За її словами, зараз держава не має повної картини, скільки було  витрачено на заходи, пов'язані з прийомом військовими біженцями.

Проте, виділені на ці цілі 1,3 млн. євро ось-ось закінчаться, і в уряді вже розпочали обговорення, звідки взяти гроші на невідкладні цілі.

За словами естонського міністра, 14 березня у Брюсселі на нараді міністрів соціальних справ країн-членів ЄС всі європейські країни зійшлися на тому, що потрібно, на додаток до наявних соціальних фондів, створити додатковий фінансовий механізм для вирішення проблем з великою кількістю біженців.

"Звичайно, гроші - це вузьке місце, особливо в країнах, де навантаження вище. Як і прикордонні країни, Естонія виявилася досить привабливою державою", - зазначає вона.

Нагадаємо, з подібними проблемами зіткнулися й інші країни. Зокрема, Чеська Республіка вже знаходиться на межі кількості біженців, яку вона може прийняти без особливих проблем.

Станом на 15 березня за оцінками Міжнародної організації з міграції, кількість українців, які виїхали з країни з початку повномасштабної війни, вже досягла 3 млн осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: