У Нідерландах заморозили 200 млн євро на російських рахунках

П'ятниця, 18 березня 2022, 10:00

Президент центрального банку Нідерландів DNB Клаас Кнот заявив, що близько 200 мільйонів євро на російських рахунках були заморожені в Нідерландах.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє NL Times.

Ця сума значно перевищує 6 мільйонів євро заморожених активів, про які повідомила парламенту на початку цього тижня міністр фінансів Сігрід Кааг.

Різниця в сумах настільки велика через те, що банки ще не передали уряду всі деталі щодо заморожених активів, сказав Кнот.

Бельгія повідомила, що заморозила 10 мільярдів євро російських активів. Кнот не очікує, що Нідерланди досягнуть такої суми. "Це порівняння з Бельгією не зовсім справедливе. Бельгія відіграє набагато більшу роль у міжнародних платіжних операціях", - сказав він.

Більшість російських зв'язків у Нідерландах здійснюються через трастовий офіс. "Це адміністративний офіс, але активи просто не розташовані в Нідерландах. Тут мало що можна заморозити" - зазначив глава центробанку.

Уряд оголосив про надзвичайний закон, який може заборонити голландським трастовим офісам надавати послуги російським клієнтам. Довірчі офіси вже вживають заходів для розриву зв'язків з Росією, враховуючи санкції ЄС проти країни через її вторгнення в Україну. De Nederlandsche Bank отримав близько сотні повідомлень від довірчих офісів про заморожені російські активи. Але це не дає "приголомшливих сум", сказав Кнот.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: