Джонсон у розмові з Зеленським пообіцяв продовжувати підтримку України

Неділя, 20 березня 2022, 21:43

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв продовжувати військову підтримку України у розмові з президентом Володимиром Зеленським у неділю.

Про це йдеться у заяві британського уряду, пише "Європейська правда".

"Прем’єр-міністр окреслив постійне зобов’язання Великої Британії співпрацювати з міжнародними партнерами для координації підтримки зміцнення самооборони України. Лідери також обговорили переговори, що тривають, і прем’єр-міністр підтвердив свою тверду підтримку позиції України", - йдеться у заяві.

Джонсон заявив про свій намір просувати інтереси України на зустрічах НАТО і G7 наступного тижня, а також у майбутніх двосторонніх відносинах з ключовими союзниками, а також попросив президента оцінити військові потреби України.

"Обидва лідери підкреслили важливість санкцій для тиску на Путіна, а також засудили огидні напади на невинних мирних жителів після жахливих вибухів у Маріуполі", - зазначили в офісі британського прем'єра.

Раніше Джонсон порівняв російський напад на Україну із діями нацистів та попередив – перемога Кремля  стане "початком нової ери залякування у всій Східній Європі".

Нагадаємо, два британські експрем’єри: лейборист Гордон Браун та консерватор Джон Мейджор підтримали ідею створення спеціального трибуналу, подібного до Нюрнбергського, для розслідування дій Владіміра Путіна в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: