Ле Пен проігнорує виступ Зеленського перед парламентом Франції

Понеділок, 21 березня 2022, 14:42

Ультраправа кандидатка у президенти Франції Марін Ле Пен заявила, що не прийде слухати запланований виступ президента України Володимира Зеленського перед французьким парламентом.

Про це вона сказала вранці в понеділок в ефірі французького радіо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Очікується, що після виступів перед Конгресом США та  Бундестагом Зеленський у середу виступить перед французькими депутатами по відеозв'язку.

Макрон заявив, що Франція має готуватися до "війни у Європі"

Ле Пен, чия партія має давні зв'язки з Росією, сказала, що не вважає за необхідне демонструвати свою підтримку Зеленському. Ле Пен послалася на "попередні плани", щоб виправдати свою відсутність.

 "Я не особливо захоплююся паном Зеленським. Я думаю, що він поводиться як глава держави, і це не повинно викликати у нас захоплення, це має бути нормальною поведінкою", - сказала вона в ефірі France Info. 

"Я не буду присутньою, у мене є попередні зобов'язання, які були взяті давно", - сказала вона. 

Згідно з публічним графіком Ле Пен, яка є обраним депутатом, вона даватиме інтерв'ю пресі.

Глава МЗС Франції вважає, що Путін тільки вдає спроби домовитися з Києвом

Рішення Ле Пен не бути на виступі Зеленського показує, що кандидатка у президенти Франції дотримується двозначної лінії щодо Росії, незважаючи на засудження вторгнення в Україну. 

Ле Пен також поставила під сумнів вплив санкцій ЄС на Росію, попередивши, що вона не хоче, аби Франція вчинила політичне самогубство через підвищення цін на газ і сировину.

Протягом багатьох років партія Ле Пен захищала режим президента Путіна, відмовляючись засудити анексію Криму чи отруєння лідера опозиції Навального. 

Сама Ле Пен говорила, що "захоплюється" Путіним і хоче, щоб Франція зміцнювала зв'язки з Росією.

Ле Пен також заявила а ефірі радіо, що її партія продемонструвала свою підтримку українському народу.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 10 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: