У Джонсона вважають, що за фейковими дзвінками міністрам від імені Шмигаля стоїть РФ

Понеділок, 21 березня 2022, 15:42

В уряді Британії вважають, що за дзвінками до двох міністрів невідомої особи нібито від імені прем’єра України Дениса Шмигаля стоїть Росія.

Як повідомляє Politico, про це сказав речник прем’єра Бориса Джонсона у спілкуванні зі ЗМІ 21 березня.

Речник заявив, що відповідальною за серію дзвінків вважають Росію, і що спроб було три - телефонували міністру оборони та главі МВС, про що вже було відомо, а також міністерці культури Надін Дорріс.

"Це стандартна практика для інформаційних операцій РФ. Дезінформація - це частина методички Кремля, завданням якої є відволікати від протиправних дій (РФ) в Україні та порушень прав людини, які там скоюються. Ми бачимо купу відволікаючих історій і відвертої брехні, що відображає відчай Путіна і його намагання приховати масштаби конфлікту і невдачі РФ на полі бою", - зазначив речник. 

Нагадаємо, досі було відомо про два фейкових дзвінки британським міністрам. Міністр оборони Бен Воллес першим повідомив про інцидент, зазначивши, що здогадався про обман і припинив розмову після насторожуючих питань. Воллес одразу заявив, що вважає відповідальною РФ. 

В уряді почали спеціальне розслідування щодо того, як стали можливими фейкові дзвінки. 

Як повідомлялося, Денис Шмигаль після появи інформації про інцидент порадив колегам використовувати кодове слова "паляниця".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: